Image, feedback button.
         

Intrebari posibile la un interviu

Inainte de participarea la un interviu, ar trebui sa va ganditi la raspunsuri pentru cateva din urmatoarele intrebari, cel mai des intalnite la un interviu. De raspunsurile dumneavoastra poate depinde locul de munca din societatea in cauza, asa ca trebuie sa treceti prin raspunsurile dvs. inainte de fiecare interviu.

pregatire interviu


 • De ce va doriti acest loc de munca?

Gandeste-te bine la aceasta intrebare. Gaseste aspectele pozitive care te-au facut sa aplici pentru acest loc de munca. Nu scoateti in evidenta aspectele negative ale locului de munca actual sau al locului de munca dorit.


 • Ce calitati credeti ca vor fi necesare pentru acest job?


Anuntul locului respectiv de munca v-ar putea ajuta putin dar ar trebui sa te gandesti si la alte calitati care s-ar putea cere. Acestea pot include: capacitatea de conducere, aptitudini de supraveghere, abilitati de comunicare, ablilitati de analiza, etc.

 • Care sunt calitatile cu care tu poti contribui?

Acum este momentul dumneavoastra in care va puteti scoate in evidenta abilitatile. Spuneti-le despre realizarile la vechiul loc de munca care sunt relevante pentru locul de munca dorit.


 • De ce vrei sa te angajaezi la aceasta companie?

Evidentiati motivele pozitive pentru care ati dori sa va angajati la compania respectiva dar evitati unele aspecte cum ar fi: banii sau programul mai scurt de munca.interviu de angajare


 • Ce stiti despre aceasta companie?

Aceasta este sansa de a impresina angajatorul prin ceea ce stiti despre companie si prin faptul ca v-ati interesat de aceasta. Documentati-va inainte de interviu si oferiti-le detalii de la produse si clienti la cifre de vanzari si stiri despre compania in cauza.

 

 • Ce credeti ca va putem oferi noi si compania anterioara nu va putea oferi?

Fiti foarte atenti aici! Inca o data, nu aduceti vorba de bani. Puteti raspunde:

posibilitatea avansarii pe plan profesional, noi provocari, experienta in alt domeniu de activitate sau alta companie.


 • De ce va schimbati locul de munca si domeniul de activitate?

Aceasta intrebare va fi pusa doar daca este o schimbare radicala in cariera dumneavoastra. Gasiti aspectele pozitive ale schimbarii decat cele negative ale carierei trecute – nu vreti sa pareti o persoana care isi schimba locul de munca doar pentru ca nu ii placea cel anterior. Spuneti de ce credeti ca va fi mai bine in noua cariera – acest lucru ar trebui sa provina din experienta dumneavoastra din trecut si realizarile pana in momentul respectiv.

 • Ce asteptari aveti de la noul loc de munca?

Asigurati-va ca raspunsul se potriveste cu societatea in care se tine intervievarea. Un raspuns potrivit ar fi ca sunteti in cautarea unui loc de munca in care sa puteti pune in aplicare abilitatile dumneavoastra dar si de a invata altele noi.


 • Care este pentru dumneavoastra locul de munca ideal?

Din nou amintiti-va de locul in care sunteti. Descrieti locul de munca ideal dupa criteriile care le-au folosit ei pentru a descrie locul de munca dorit de dumneavoastra. Un loc de munca ideal ar putea include: provocare la locul de munca din punct de vedere al cunostiintelor, un salariu platit in functie de munca depusa, colegi amabili, sanse se avansare in firma respectiva, atmosfera placuta in echipa, oportunitatea de a invata lucruri noi, etc.

 • Care a fost cel mai mare esec?

Incercati sa alegeti un esec care l-ati putea corecta mai tarziu sau un esec care nu este foarte important.


 • Cum faceti fata criticilor?

Raspunsul dumneavoastra ar trebui sa fie alaturi de urmatoarele propozitii: „Intotdeauna am crezut ca e important sa stiu modul in care ma descurc pentru a putea corecta greselile scoase in evidenta de manager. Aveti evaluari regulate de personal si un plan personal de dezvoltare?


 • Ati fost vreodata concediat?

Daca ati fost trebuie sa aveti grija cum raspundeti. Incercati sa va puneti intr-o lumina favorabila si daca mai tarziu ati putut corecta orice deficienta care a dus la concediere ar trebui sa spuneti intervievatorului.

 

Alte articole interesante:

Cele mai intalnite 7 intrebari la interviu si adevaratul lor sens

La ce sa te astepti de la al doilea interviu

Ce sa aduci cu tine la un interviu